Activități extrașcolare

În vederea desfășurării activităților extrașcolare, în decursul anilor, au fost încheiate parteneriate sau acorduri de colaborare cu  aproape toate unitățile de învățământ din Timișoara, precum și cu alte unități de învățământ din județ (20), dar și din țară (30).

Au fost desfășurate activități în colaborare cu instituţii din comunitate cum ar fi: Direcţia de Sănătate Publică Timiş, Centrul Regional de Prevenire, Consiliere şi Evaluare Antidrog, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Serviciul Politiei Rutiere, Direcţia Apelor Banat, Direcţia Silvică Timiş, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, Crucea Roşie Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș etc.

Palatul Copiilor a implicat în multe activităţi derulate în cadrul proiectelor implementate, elevi cu cerinţe educaţionale speciale (CES), având parteneriate educaţionale cu instituţii de învăţământ ca Liceul Teoretic IRIS Timişoara, C.S.E.I. ”C. Pufan” Timișoara,  Centrul de Resurse și Asistenta Educațională ” Speranța”Timişoara,  Centrul Județean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiș. Palatul Copiilor a desfăşurat câteva proiecte  în parteneriat cu instituţii multiculturale, printre care se numără Fundația Bartók Béla din Timişoara, Uniunea Sârbilor din România, Asociaţia multiculturală Beli Bagrem Timişoara, dar și instituții de cultură precum Casa de Cultură Timişoara, Centrul de Cultură și artă al Județului Timiș, Muzeul Satului Timiș sau fundații, Fundația Bethany Timișoara etc.