Noutati:

INSCRIERI LA ACTIVITĂȚI AN SCOLAR 2019-2020

INCEPÂND CU DATA DE 02.09.2019 PARINȚII SUNT ASTEPTAȚI LA SEDIUL PALATULUI COPIILOR ÎN INTERVALUL ORAR 10-18 PENTRU ÎNSCRIEREA COPIILOR LA ACTIVITĂȚI! (CALEA MARTIRILOR 64- ÎN CURTEA LICEULUI AZUR)

DIRECTOR PALATUL COPIILOR TIMISOARA

 

Palatul Copiilor Timisoara a obținut un rezultat remarcabil prin eleva Tănase Alidea, cls.VI:

– premiul I la Concursul Internațional de creație originală ” Basmele Reginei Maria” organizat sub patronajul Casei Regale a României. La concurs au participat 1750 de  elevi, 111 premii, 32 de judete, 10 țări din Europa si Asia.


Felicitări elevei si d-nei profesoare Cosmescu Elena !

 

PROGRAMUL SPECTACOLULUI DEDICAT ZILEI FEMEII

PALATUL COPIILOR TIMISOARA- SHOPPING CITY TIMISOARA

9 MARTIE 2019 ORA 15

ATELIERE ARTISTICE  : pictura-desen (prof.Daniela Scurtulescu), grafică- fotografie (prof. Felicia Selejan, prof. Gabriela Prodan), design vestimentar (prof. Alfred Iancu), fantezii ornamentale din hârtie (prof. Iluc Daniela), aranjamente florale (prof. Oana Tecu), teatru (prof.Miruna Radu), creativitate grafica- desen pe față (prof.Cosmescu Elena)

PROGRAM ARTISTIC:

 1. Bianca Balaure – Poezie pentru mama – Cercul Creație literară (Prof. Danciu Cecilia)
 2. Sabău Alexandru – Nuvole Bianche de Ludvico Enandi (Prof Voichita Guleama)
 3. Flores (Prof Puscasu Nicolae)
 4. Flores
 5. Flores
 6. Torent – Cine m a facut om mare (Prof Rhea Stanciu)
 7. Șuta Ștefan – Vals de Chopin (Prof Voichita Guleama)

8.Torent – Ruslana _Fantezie coregrafică (Prof Rhea Stanciu)

 1. Vlad Mocanu (5 Ani) Fluier – Hora Hora (Prof. Moga Cristian)
 2. Taraful Palatului Copiilor din Timișoara – Suită de orchestră
 3. Ansamblul Hora Timișului al Palatului Copiilor Timișoara – Dans de pustă (prof. Chira Cristian, Prof. Inchescu Cristian)
 4. Robert Novac – Clarinet (Prof. Moga Cristian)
 5. Cântece populare ( Prof. Remus Grosu )
 6. Edi Bulciu – Saxofon (Prof. Moga Cristian)
 7. Cântece populare ( Prof. Remus Grosu )
 8. Mario Enchescu – Saxofon (Prof. Moga Cristian)
 9. Ansamblul Hora Timișului al Palatului Copiilor Timișoara – Hora (prof. Chira Cristian, Prof. Inchescu Cristian)
 10. Torent – Rock Acrobatic (Blue Suede Shoes) (Prof Rhea Stanciu)

 

 1. Formatia Gymn-Art – dans artistic (prof. Luiza Colac )
 2. Membrii cercului de Teatru. Colaj de poezii pentru mama, cu autor anonim. (Prof. Miruna Radu)
 3. Furak Iasmina – dans acrobatic individual (prof. Luiza Colac )

 

 1. Torent – Multumesc iubita mama (dans contemporan) (Prof Rhea Stanciu)

 

Marti 20.11.2018 a avut loc la Bastionul Theresia de Timisoara o impresionanta epozitie de arta cu lucrari realizate de copiii de la cecurile de grafica, pictura, fotocineclub, modelaj, creatii confectii. Felicitari elevilor si cadrelor didactice!

 

Deschiderea festiva a activitatilor nonformale a Palatului Copiilor

« 1 of 7 »

 

Palatul Copiilor Timișoara are plăcerea de a vă invita la spectacolul prilejuit de începerea noului an de activități  non-formale, eveniment ce va avea loc la Casa Tineretului, în data de 6 octombrie ora 11. Cu aceasta ocazie puteti pasi in minunatul univers al activitatilor desfasurate in cadrul cercurilor palatului, la care copiii sunt asteptati sa-si cultive o pasiune, sa dezvolte un hobby sau sa se bucure de activitatile practice care se finalizeaza cu lucrari ce aduc satisfactia realizarii lor.

Spectacolul va fi susținut de cercurile artistice și sportive ale Palatului Copiilor, cercurile de arte-vizuale si tehnice având bucuria de a vă prezenta   într-o expoziție lucrări realizate de copii.

Prezența dumneavoastră va însemna foarte mult pentru noi!

In spectacol:

Grupul vocal de folclor FLORI BANATENE

formatia GIM ART cu demonstratie de gimnastica

formatia de dans modern TORENT

grup vocal FLORES

Ansamblul folcloric HORA TIMISULUI

Grup instrumental- FLUIER

Dragi parinti si elevi,

Activitatile la Palatul Copiilor incep in data de 24.09.2018 cand elevii si parintii sunt invitati la sediul Palatului Copiilor  in intervalul orar 14-18, pentru a se intalni cu profesorii coordonatori ai cercurilor la care s-au inscris, pentru a afla orarul si alte informatii utile privind organizarea educativa in cadrul cercului. 

Elevii care nu au reusit sa se inscrie, sunt invitati cu parintii la sediul institutiei pana in data de 28.09.2018, intre orele 10-18.

Spectacolul dedicat deschiderii  anului scolar 2018-2019 la Palatul Copiilor va avea loc la Casa Tineretului in data de 6 octombrie 2018 ora 11.

Intalnirea parintilor cu conducerea Palatului Copiilor pentru constituirea Consiliului Consultativ al Parintilor si alte probleme legate de activitatile la Palatul Copiilor, va avea loc la 1 octombrie 2018 ora 18, pentru parinti ai copiilor inscrisi la cercuri cultural-artistice, 2 octombrie 2018 ora 18 pentru parinti   ai copiilor inscrisi la cercuri tehnico-stiintifice si sportive si 3 octombrie 2018 ora 18 pentru parinti care nu au putut sa se prezinte in 1 si 2 octombrie 2018.

Va asteptam cu drag!

Director

 

 

Activitati de vacanta la Palatul Copiilor di TimisoaraImagini de la Clubul de vacanta organizat de Palatul Copiilor  in vara anului 2018, desfasurat la sediul institutiei si la Clubul Copiilor Jimbolia , imagini de la Tabara Freinet.

In perioadele 9-13 iulie 2018 si 6-10 august 2018 la Palatul Copiilor din Timisoara vor avea loc activitati de vacanta desfasurate in intervalul orar 9-12.40, pentru elevi cu varstele cuprinse intre 7-15 ani din Timisoara si judetul Timis. Activitatile sunt gratuite. Pentru inscrieri si informatii va rugam contactati conducerea Palatului Copiilor la tel.  0736634170 sau 0773807711 sau  prin e-mail la adresa  palatulcopiilortm@yahoo.com. Inscrierile se desfasoara in perioada 18-30 iunie 2018  si 16-31 iulie 2018.


FESTIVALUL NATIONAL DE FOLCLOR, MUZICA USOARA SI DANS MODERN: “FLORI IN ORASUL FLORILOR”, ORGANIZAT DE PALATUL COPIILOR DIN TIMISOARA.

 

Cercul de gimnastica de la Palatul copiilor Timisoara a participat in perioada 24 -26.05.2018, la Campionatul national de gimnastica al junioarelor III de la Ploiesti, organizat de Federatia Romana de gimnastica,cu sportivele Buzner Iustina si Jurcul Maria Patricia.
Gimnastele au avut o prestatie buna si asteapta rezultatele calificarii la Campionatul national al junioarelor care se va desfasura in toamna.

 

 

La Biblioteca de Arta de la Bastion Theresia are loc in perioada 25 mai-25 iunie 2018, expozitia de pictura a elevilor de la Palatul Copiilor din Timisoara indrumati de d-nele profesoare Dorothea Hirjoi si Gabriela Prodan.

« 1 of 2 »

Marti, 27.03.2018, elevi ai cercurilor de pictura de la Palatul Copiilor Timisoara au pictat cu ciocolata la Shoping City Mall.


Vineri 9 martie 2018 incepand cu ora 16, Palatul Copiilor din Timisoara va oferi, sub forma de voluntariat, un spectacol de suflet dedicat  d-nelor si d-soarelor de la compania NOKIA Timisoara cu prilejul zilei de 8 Martie.
In programul spectacolului vor fi: poezii dedicate mamei, muzica usoara si muzica populara, grupul de fluierasi, dans modern, demonstratii de gimnastica individuala si de grup, dansuri populare.

 

Sambata 3 martie 2018, de la ora 16, Palatul Copiilor Timisoara va oferi un spectacol de suflet intitulat “LA MULTI ANI”! MAICUTA SCUMPA! la Shoping City Mall din Calea Sagului Timisoara, langa magazinul “Zara”,  la parter. Muzica usoara, muzica populara, dansul modern, gimnastica, grupul instrumental, poezia vor intregi un spectacol de exceptie pentru cea care ne-a dat viata, MAMA. Va asteptam cu drag!

 

VOLUNTARIATE, EVENIMENTE ARTISTICE, CU PARTICIPAREA  ELEVILOR SI PROFESORILOR DE LA PALATUL COPIILOR TIMISOARA
Voluntariat– 28.11.2017 cu prilejul Zilei Nationale spectacol sustinut de elevii de la Palatul Copiilor (grupurile de muzica populara “Flori banatene”,  dans modern “Torent” si cercul de pian) la Centrul de detentie a minorilor din localitatea Buzias.
Voluntariat- Incepand cu data de 1 Decembrie  2017, Palatul Copiilor Timisoara face inscrieri ale  elevilor pentru derularea proiectului de pictura pe sticla: LUMINA CRACIUNULUI. O parte din lucrarile realizate vor ramane participantilor, iar o parte vor fi donate copiilor orfani din centrele de copii. Profesori de la Palatul Copiilor vor contribui si ei cu daruri pentru acesti copii orfani. Informatii pentru  inscrieri  la atelierul de pictura pe sticla se obtin la telefon 0733091254.
Repere privind programul evenimentelor artistice  desfasurate de Palatul Copiilor Timisoara cu prilejul sarbatorilor de iarna:
06.12.2017 ora 19,  spectacol de muzica usoara in aer liber la Shoping City Center in debutul spectacolului oferit de Stefan Hrusca
09.12.2017  ora 17,30-18,30 spectacol de muzica populara si muzica usoara in Piata Operei
Perioada 15.12.-17.12. 2017 participare a elevilor palatului la sectiunea de pian a Festivalului FEERIE DE IARNA  desfasurat in sala festiva  a Liceului de muzica “Ion Vidu”.
19.12.2017 ora 17,30-19 spectacol de muzica populara in Piata Operei
14.12.2017 ora 17-18  si 21.12 2017 ora 18,30-19,30  spectacol mini Flores si Flores, dans modern la Iulius Mall
22.12.2017 ora 15,30 la Scoala Gimnaziala nr.30, spectacol-carnaval POMUL DE CRACIUN cu participarea formatiilor de dans modern, gimnastica si orchestra de muzica populara-dubasii.
VA ASTEPTAM CU DRAG!

 

In cadrul evenimentului national: ZIUA INVATARII NONFORMALE, organizat de ANPCDEFP(Agentia nationala pentru programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale), Palatul copiilor din Timisoara organizeaza evenimentul:

 

 DE VORBA CU SPECIALISTI  IN ACTIVITATI EDUCATIVE NONFORMALE

 

Palatul Copiilor din Timisoara desfasoara activitati nonformale de peste 6 decenii. Cu o bogata experienta, si cu un palmares impresionant de rezultate, profesorii nostri pot sa dezvaluie altor cadre didactice secretele unei activitati nonformale de succes care sa fie apreciata atat de elevi si parinti cat si de comunitate.

 

Stimate cadre didactice, va propunem o intalnire cu profesori cu experienta din unitatea noastra, in data de 13 noiembrie ora 12 la sediul Palatului Copiilor din Timisoara, prilej cu care va oferim: exemple practice de lucru cu elevii, strategia didactica specifica activitatilor nonformale, modele de proiecte didactice pentru activitati nonformale, un acord de parteneriat si o adeverinta de formare continua  in domeniul activitatilor educative extrascolare.

 

Durata evenimentului : 2 ore

 

Rugam confirmati participarea cu numele, scoala si specializarea d-stra, trimise la e-mail:  nina_gheju@yahoo.com  pana in data de 10 noiembrie.

 

Initiator eveniment:
Director,
prof.ing.Nina Daniela Gheju

 


In anul scolar 2017-2018, in cadrul Palatului Copiilor, cuprinzând și structurile Clubul Copiilor Buziaș și Clubul Copiilor Jimbolia, isi desfasoara activitatea 52 de cercuri cuprinzand 5300 de elevi. Desigur, multi dintre ei sunt perseverenti !


 

Activitatile la Palatul Copiilor Timisoara au inceput. Elevii care nu au
fost repartizati intr-o grupa sunt invitati, in afara programului scolar,
la sediul Palatului Copiilor (Calea Martirilor nr.64 – in curtea Liceului
Azur) pentru a se intalni cu profesorii coordonatori. Orarul cadrelor
didactice este afisat pe usa cercului.
Directorprof.ing.Nina Daniela Gheju


In saptamana 18-22 septembrie 2017 sunt asteptati  la Palatul Copiilor parintii  elevilor inscrisi la activitatile cercurilor, care doresc, inainte de inceperea cursurilor,  sa aiba un dialog cu profesorii  coordonatori.
 
Director,
prof.ing.Nina Gheju

 


Concursul interjudetean la Arad  “Cupa Primaverii”

Clasament individual
Junioare III, nivelul I
-Locul I Jurcul Patricia
-Locul lI Buzner Iustina
Junioare III, nivelul II
-Locul I Iovănut Amalia
-Locul II Bogdănel Alexandra
Junioare II, nivelul IV
-Locul II Furak Iasmina

 


Cercul de pian

La sfarsitul lunii Ianuarie 2017 ,  6 elevi au fost selectati  pentru a participa la Concursul National de interpretare Pian ” Prietenii Muzicii ” organizat de Fundatia PRO PIANO . Concursul a avut loc in Sala Orpheum a Facultatii de Muzica din Timisoara avand un juriu de  specialitate .    Toti cei 6 elevi au obtinut premii importante   : Bijan Denisa cls.VI -Diploma de Excelanta , Stoian Gabriel cls. XII- Diploma de Excelenta , Vutan Ilinca cls.II- Diploma de Marit , Suta Stefan,cls. V-Diploma de Merit , Sabau Myriam cls. VII-Diploma de Merit , Sabau Alexandru cls. VIII Diploma de Merit .

Conducator cerc  prof. Voichita Guleama

 

Cercul de automatizari si calculatoare

Semestrul II al acestui an scolar este bogat in concursuri de informatica si fazele olimpiadei de informatica. Cercul de automatizari si calculatoare continua  in acest semestru cursurile de programare in limbajul   C++.  Sunt asteptati sa se inscrie la cerc in semestrul II, elevi care au notiunile elementare de programare  si  doresc sa continue pregatirea intr-un cadru organizat.  Obiectivele noastre in acest semestru sunt: participarea la Concursul national de soft „Grigore Moisil” care se desfasoara la Lugoj, olimpiada de informatica si olimpiada tehnica de informatica, organizarea si desfasurarea in cadrul Palatului Copiilor a Concursului judetean de utilizare a calculatorului „Info-teh”, participarea la alte concursuri nationale din Calendarul Activitatilor Educative Nationale si Interjudetene.

Conducator cerc prof. ing.Nina Gheju